Sunday, April 28, 2013

Merabanlagi

Assalamualaikum. Cuti. Ya, sekarang aku tengah cuti. Cuti belajar untuk periksa. Sampai hari mengundi aku cuti.

Pencarian aku selama ni berjaya dicari. Alhamdulillah aku dapat lengkapkan koleksi "stich's" aku. Dan seperti biasa aku ada projek dengan baju tuh.

Hei! Aku ada cakapkan dekat entry sebelum-sebelum ni yang aku memang suka betul tengok orang,esspecially perempuan muslimah. Adore sungguh kot. Sebab dengan macam mana diorang boleh berpakaian macam tuh. And guess what aku sebenarnya sangat-sangat teringin nak pakai macam mana diorang pakai. Tapi dengan koleksi jubah,tudung labuh(yang super labuh),handshock,stokin agak berkurangan ini agak mengakibatkan niat aku terbantut untuk be like them. Lagi membuatkan aku jealous,budak sekolah memengah. Serius. Macam mana diorang boleh sedangkan aku tak boleh?

Tapi,sebenarnya kita sepatutnya tak perlu ikut orang. Kalau dah pasang niat nak tutup aurat dari A sampai Z, insyaAllah Allah tolong. Tawakal tuh penting. Tarbiahkan diri tuh hari-hari sebab kita tak tahu bila kita mati. Macam mana kita mati. Tutup ke tak aurat masa kita mati. Kalau ada rezeki lebih belilah apa yang nak dipakai. Kalau tak cukup simpan sampai cukup. Kalau tak ada rezeki nak beli baju,tudung/selendang baru buat yang mana penting dulu. Baju-baju lama tuh ada. Then pakai,kalau bukan kita yang pakai nak tunggu siapa pakai? Hahaha.

Bersyukurlah dengan apa yang ada. Kalau ada jimat,jangan nak tunjuk sangat dekat orang yang kita boleh beli semua. Think before you do it. Mungkin ada yang masih belum mampu sama macam kita. So,syukut dengan apa yang ada.

Aku baru lepas baca entry lama-lama. Agak berdekah jugalah aku sampaikan cerita. Macam kanak-kanak baru pandai susun ayat. Hahaha,kutuk diri sendiri. Thump up!

Ok  aku rasa sampai sini dulu. By the way bila rasa xsedap hati baca surat cinta. Jangan nak update kat fesbuk ja. Hahaha. Ok yang baik datang dari Allah, yang buruk.datang dari aku,so kalau ada yang terkurang ke aku minta maaf. Dan sudi rasanya yang baca entry aku ni pun sama maafkan aku. Peace!

Assalamualaikum ;)

No comments:

Post a Comment