Thursday, December 29, 2011

akutahuakubengang

aku BENGANG !
huh? kenapa? aku bukan bengang marahkan orang. tapi aku bengang tengok cerita korea. haish !
nama pun cerita kan? DRAMA DUNIA. tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia.
chill lah. bukan senang aku nak bengang2 ni. hehehehehe
:)

Wednesday, December 28, 2011

akuperlusayang

aku PENAT !
ya terlalu penat.
dan LELAH !
sangat lelah.

orang selalu dok kata  "jangan terlalu sangat nak puaskan hati orang". sebab balik-balik nant kita yang makan hati.
-.-"
MEMANG !
dan seharusnya aku kena jaga hati aku sendiri sebelum nak jaga hati orang. kan?
dan lagi BOHONG kalau aku tak perlukan siapa-siapa. tapi kalau siapa-siapa tak perlukan aku buat apa aku nak MERENGEK mintak perhatian kan?/
buat HAL sendiri sudah.

Monday, December 19, 2011

bersyukurapayangdapat

result final exam harituh dah kuar. result aku? mula2 aku fikirkan ok lah. sekali servey sana servey sini. arghhh!!! teruk rupanya. nampak sangat aku banyak main sem lepas. kan?

main - main
tak fokus
sambil lewa
ponteng kelas

haaa. padanlah muka. kan?
pe2 hal. syukur alhamdulillah semuanya LULUS. aku puas hati, kena lebih struggle next sem.
ya aku BOLEH buat.
kan?

p/s : sepanjang cuti ni aku buat senaman pipi. insyaallah naik cuti nanti pipi aku naik. :)

Sunday, December 18, 2011

bilaagaknyanaktergerak

assalamualaikum. salam pembuka bicara. bismillahhirahmannirrahim.
lepas maghrib tadi. ada hujan lebat dengan kilat sambung menyambung dekat Surau An-Nur. tempat aku. disambung lagi selepas solat isyak.

tajuk : hijrah hati

p/s : insyaallah. hati ini ALLAH yang pegang. :)

Thursday, December 15, 2011

dahberabisjujur

kenapa blog ini aku wujudkan?
aku sendiri pun xpaham kenapa. awalnya aku buat blog ini cuma nak melampiaskan apa yang aku rasa. apa yang aku lihat.
tapi lately blog ni aku jadikan macam apa dah.
boring gila.
kan?

p/s: proses mengenal diri sendiri masih belum pulih. walhal dengan itu entry sebelum ini bahkan yang akan datang mungkin agak membosankan. sungguh. aku tak tipu.

Tuesday, December 13, 2011

kalaubegitugamaknya

pernah rasa diri sendiri seorang yang hipokrik tak?
bohong. kalau tak pernah kan?

p/s : ini sahaja yang aku nak taipkan untuk entry kali ini.

Monday, December 12, 2011

taksalahkalaubertanya

dunia ini memang luas.
terlalu besar.
tapi kalau diri sendiri tak dapat nak mencari erti sebenar hidup kat dunia ini akhirnya berpenghujung kemana?
tragis.

hidup ini memang hanya sebentar
bumi ini hanya dijadikan tempat persinggahan sementara sahaja
sebab ada ada tempat kekal disana nanti
dah tanggung kenalah jawab barulah namanya tanggungjawab.

Thursday, December 8, 2011

dalammaksuditu

aku tertanya siapa aku sebenarnya
untuk apa aku kesana
untuk apa pula aku kesini
atas tujuan apa yang aku perlu berbuat sedemikian

p/s : aku tengah cuba untuk kenal diri sendiri. sila bantu aku membuat kajian tentang ini. sekian

Monday, December 5, 2011

senangkalaunaksenang

rasa manis bila tengok sang lelaki yang tangkap cintan dulu sebelum sang wanita
lagi manis bila sang lelaki yang secara beraninya meluahkan perasaan beliau kepada sang wanita
tapi pedih bila hanya sang lelaki sahaja yang merasa cintan itu
lagi pedih bila sang wanita tersebut buat tak tahu tentang perasaan sang lelaki demikian

tolak tepi

sejak 2 hari ini. aku selalu juga layan "youtube". layan ceramah agama. by Ustaz Azhar Idrus. serius. tapi best. dengan "slang" utara beliau. aku yang duduk selatan ini pun paham.

yang part paling best yang aku dengar. tang kahwin. serius. nampak senang sangat.

banyak lagi video ceramah-ceramah beliau yang best. berkesan. rajinkan diri je tengok video tuh.

p/s : aku perlukan suami. wah???

Monday, November 28, 2011

bilarasaitubukanrasaaku

musim main game facebook.
wayang time??tunggu berduit nanti ya..:)
bersosial?? facebook ada. tapi kalau nak ajak aku keluar cakap siang-siang.
projek bersinar? alat bantu lukis aku tertinggal. kalau buat pun confirm memang aku pakai sendiri.
last but not least.aku buang jauh-jauh rasa yang aku ingat "dia" tuh "burung" aku.

p/s: aku bukan mencarut. :)

Monday, November 21, 2011

berperingkat

proses mengingat kembali. doakan aku ingat apa yang aku baca. tak apa biar termuntah sekalipun.:)

p/s : mulut cakap nak berubah tapi kalau gerak tak jalan juga kan? :)

Sunday, November 20, 2011

kalaudahmula

keluar 2.30 petang. lokasi menuju ke midvalley. tujuan. menghilangkan tension d jiwa. bertemankan ozila yem, nur shahida, eyza's zaza dan nama saya chikafujitakichi bpooh@b.

berjalan. berhenti. makan. berjalan. berjalan lagi. berhenti sekejap. tengok wayang.berlajan lagi. lalu pulang.

Thursday, November 17, 2011

usahasudah

tadi nasib tak termuntah hijau atas kertas. blank. baru masuk soalan pertama.

Wednesday, November 16, 2011

luas

berteka-teki dalam hati
mungkin sedang kenal diri sendiri
terlalu jauh menapak kesana kesini
tanda tulus untuk kenal siapa aku disisi Tuhan semesta alam ini

mungkin lelah memikirkan untuk apa
berjalak sana sini kononnya aku mampu hidup tanpa sesiapa di sisi
sampai alpa untuk apa aku di turunkan di bumi tercinta ini
ahh bodohnya aku ini untuk mengenal cinta insan sejagat  yang belum pasti
sedangkan belum tentu aku dapat sebutir cinta dari Tuhan Yang Maha Pencinta

tekun mengutip baki baki hidup
esok lusa mungkin aku akan mati
menyesalkah aku jika aku mati tiada rasa cinta insan di muka bumi
atau aku lagi menyesal jika aku tak dapat sentuhan cinta-Nya?

mengangis hanya mendengar lagu lagu yang boleh menyesatkan
sedangkan lagu lagu yang diperdengarkan dengan ayat ayat suci belum tentu dapat menangis
egonya aku
sombongnya aku
bongkaknya aku
dah terlalu jauh terpesong
tengakkanlah perjalanan
pulanglah

cinta-Nya masih luas terbentang diluar sana
mencari dan terus mencari
cari walau esok aku akan mati

Sunday, November 13, 2011

mungkinakukenamandibunga

esok balik. tiket 10.30am. mata belum nak lelap. badan dah penat. rambut basah. sebab kepala aku gatal tadi. jadi aku pergi basahkan kepala aku. tak salahkan.

exam mula khamis ni. doakan aku buat yang terbaik. doakan aku cepat jumpa jodoh. erk. bolehkan?.

mungkin lepas exam nanti cuti semester. mungkin akan ada tempahan kasut "chantek" lagi. doakan aku boleh buat tanpa penat ya. + tanpa luka juga.  :). terima kasih.


Tuesday, November 8, 2011

sendiritanggung

aku rasa macam nak muntah. muntah dengan segala bagai. bunyi macam agak kotor sikit. tapi aku bukan jenis nak muntah tahap mengeluarkan segala macam jenis yang ada dalm perut. tapi aku nak muntah dengan segala apa yang aku baca.

=.="

p/s : akibat terlalu "rajin" membacakan?. padanlah muka sendiri


Friday, November 4, 2011

pahamkansikit

sepatutnya sekarang patut mula study. final nak dekat. tak ada masa lagi untuk tengok sana-sini. awal jam tadi aku putar-putar dalam legasi "youtube". cuba mendengar lagu-lagu latest.


cuba pahamkan ayat-ayat dalam lirik tersebut.

:)

Thursday, November 3, 2011

takdirtakkemanakan?


kalau tadi aku baca entry-entry lama
sekarang aku sedang buat entry-entry baru
kalau dahulu cuma suka engkau secara suka-suka
mungkin sekarang aku suka engkau betul-betul

kalau tadi aku lapar sangat
sekarang aku rasa sangat kenyang pula
kalau dahulu aku cuma rindu engkau sikit-sikit
maybe sekarang aku rindu engkau banyak-banyak

p/s :  macam maneeeess je kan? :)

Sunday, October 9, 2011

untukberapakalinya

kalau aku menjerit. sudah lama aku menjerit. entah. perasaan ini macam berpuaka. rasa macam.

ok aku buat salah yang macam tak boleh bawak berbincang. rasa macam aku buat salah yang macam tiada maaf bagi aku rasa macam sampah. rasa macam patut kena sepak-sepak. rasa kena sepak-teranjang. rasa macam patut ditembak dengan senapang gajah(ok itu tipu). rasa maca aku ada ke tak ada ke lagi bagus. rasa macam bangang. rasa macam...erggggggggggghhhhhhh!!!

ok. aku mengaku aku kejam. lukakan banyak pihak tanpa aku sedar. buat banyak pekara tanpa perasaan. buat macam "aku boleh buat sendiri , asal ko tak boleh buat". buat macam "aahhh ko layak sebab ko dah tak layak, sebab ko hebat".

damn!.palat betul rasa ni !

tahu kan rasa "tuh" macam apa?

Monday, October 3, 2011

menariktentangsemalam

assalamualaikum. nak tengok gambar kahwin abang aku x?. tapi malam karang aku kasi masuk boleh?sekarang macam tak berapa nak sesuai sangat. apa kes? erk ! sebab keadaan macam tak memberansangkan. ok? tunggu malam karang. itupun kalau aku ingat ok?

Friday, September 30, 2011

berakhirtapibarubermula

selamat dihijabkabulkan. tahniah untuk abang aku. akhirnya selamat mengakhirkan zaman bujang beliau.


nak tengok gambar?

tunggu eh

:)

Wednesday, September 14, 2011

macamspan

rasa minat itu datang seminit sahaja kan?
rasa suka itu datang sehari sahaja kan?

pelik. tapi itulah rasa. macam span. cepat serap.

rasa menyampah itu pun datang seminit sahaja kan?
rasa benci itu pun datang sehari sahaja kan?

aneh. tapi itulah rasa. macam span. cepat serap.

p/s : macam sedang ada "crush" dengan someone. tapi dia orang popular. nak tegur segan. sebab dia popular.
yang penting bukan mamat awal bulan 7 arituh ya. :)

kautahukauhebat

assalamualaikum. :). boleh tak sekarang aku nak cakap zaman kejatuhan aku. erk!. aku itu aku tipu. aku tengah tak tahu nak buat apa sekarang ini. semua serbi tak kena. kenapa entah aku pun tak pasti. yang pasti aku rasa macam entry-entry yang aku buat hampir bosan semuanya. kan?. perasan tak?.

esok khamis. group aku ada presentation. yang TERBAIK nya aku tak buat preparation lagi. aku relax memanjang. spoil betul. alang-alang tak ada benda nak buat. layan cerita korea lah apa lagi kan?.

Protect The Boss
The Musical

p/s: aku nak layan sangat cerita dua ini.

Friday, September 9, 2011

akucubauntukpaham

percaya tak kalau aku cakap setiap episod kehidupan kita ini adalah rahsia. ya rahsia. macam lagu They Will Kill Us All -Secret Episodes. 

tentangsemalamyangtaksudah

ok ini cerita kelmarin.semalam dan hari sebelum semalam.bohong. aku berani cakap minggu ini. worst!. why?. aku kekurangan rehat yang secukupnya. macam biasalah. tipu kalau sudah penat-penat tiada satu pun yang indahkan?. aku ulang lagi.semalam dan hari sebelum hari semalam. akhirnya aku jumpa seseorang. girlfriend. aku ada girlfriend?. memang ada pun. ramai. dan jangan terkejut.

akhirnya aku sudah jumpa tempat-tempat yang bakal aku jadikan untuk melepak. di kotaraya ini. bukan cybercafe. ayat paling mudah sekarang cc. memang taklah aku nak join-join tempat yang macam itu. entah aku rasa macam tak best. dan mungkin selepas ini aku akan kerap berjalan @ melepak di times square @ ts. sebab? aku jumpa apa yang aku jumpa. rasa seronok sangat bila tengok buku yang sangat banyak. sudah dapat point disitu?.

hadiah dari girlfriends
:)
kalau nampak dari jauh macam kek. -.-"


Sunday, September 4, 2011

assalamualaikum. selamat kembali. alhamdulillah selamat sampai akhirnya di kuala lumpur. teman-teman rapat?. mereka pulang petang nanti. jadi aku tinggal seorang. aku rasa macam nak keluar sekejap nanti.tapi tahu tak?. tadi aku kira-kira ongkos yang dibekalkan. tolak-tolak. membuatkan aku rasa untuk 4 minggu akan datang ongkos belanja aku cuma RM10.00 saja..indah kan?. apa-apa pun aku kena berjimat. nasib duit dalam bank ada lagi. cukuplah buat geli-geli. aku nak beli beg. harus beli. kalau taksakit tulang-temulang belakang aku ni.
:)

Friday, September 2, 2011

tiadayangberubah

selamat hari raya daku ucapkan. maaf. seperti tahun lalu juga. tahun ini tiada gambar raya lagi.
tema baju kali ni?. aku pilih warna coklat. sebab aku fikir mak & ayah aku berwarna sama dengan aku. tapi aku silap. cuma ayah aku sahaja yang berwarna coklat. mak pilih warna merah. abang long. dia tak beli baju raya..sibuk mungkin. jadi dia warna ungu. abang ngah aku warna hijau. adik aku warna biru. kesimpulan. berwarna-warni.

dikesempatan ini aku ingin memohon ampun dan maaf jikalau didalam entry-entry yang aku taipkan ada yang terasa atau tersinggung perasaan masa membaca. aku mintak maaf.

Friday, August 26, 2011

sedkittapimendalam

dijadikan cerita. aku tinggal seorang nanti. yang lain dalam perjalanan ke kampung halaman masing-masing. aku mungkin selepas zuhur nanti aku akan bergerak ke Ampang Park. selepas itu beli juadah untuk berbuka lalu pulang ke desa terchenta.

Wednesday, August 24, 2011

akuengkaumungkindia

assalamualaikum. pembuka bicara untuk entry kali ini. hari ini hari yang ke 24 kita berpuasa. sekejap sangat rasa. hari ini aku tidak ada sebarang kelas. jadi aktiviti untuk hari ini aku nak lepak-lepak saja. -.-". apa nak jadi dengan aku pun aku tak pasti. kenapa ?. assignment sudah diberi tapi tak ada hati nak gerak buat. BAGUS. eh. aku sakit lagi. maksud aku kurang sehat. dilanda demam lagi. dan sangat SYOKK!!!.

masing-masing sibuk dengan persediaan hari raya. aku ?. bolehkan aku cakap mood aku. untuk beli. baju itu. baju ini. tak datang. sangat TRAGIS kan bunyi dia. tapi itu yang terjadi. aku malas. mungkin balik ke pangkuan asal agaknya baru datang rasa itu. kan?. siapa tahu.

dan tentang rasa aku. apa yang aku rasa untuk seseorang yang aku minat itu. sudah aku butangkan dan telah aku simpan dalam peti yang bakal aku campak kesuatu daerah yang tak akan mungkin pergi ke sana. SENANG kan ?.

Tuesday, August 23, 2011

akudahkatasudah

aku sedang buang engkau. tapi kenapa engkau datang balik ?. terima kasih sebab buat aku jadi hura-hara. kurang pandai sikap engkau. aku sedang cuba buang engkau jauh-jauh.

entry yang sangat boring. sedang berbalas-balas komentar di mukabuku. tanda-tanda yang amat membosankan. SUNGGUH. baru lepas memuat naik nota-nota terkini. tambahan kerja-kerja sekolah yang bakal aku buat masa cuti raya nanti. berjela. antara sanggup atau tidak. buat-buat sebab nanti aku yang susah kan?. baik buat. ok. cukup untuk pagi ini. mana tahu petang tau malam ini aku sudah punya entry baru lagi.

Monday, August 15, 2011

ujianini.

Hei. aku ada cerita. kejadian ini berlaku sabtu lalu. menimpa aku. kehilangan lagi. ya aku kehilangan lagi. dan ini buat kali kedua.identiti pengenalan diri. kad yang boleh membantu mengeluarkan duit. sedikit duit. silap aku agaknya.lalai. terlalu alpa dengan sekeliling. dan sekarang sendiri dapat susah. tak boleh kmana2 selagi belum buat permohonan identiti baru. inikan pula duit.memang aku musafir lah kat sini. dengan sumber makanan aku hampir kehabisan. memang sangat memerlukan bantuan dari wang ringgit. apalah daya. identiti sendiri pun hilang. mungkin ini semua ujian yang Allah bagi dekat aku. sebagai hamba-Nya aku kena reda. sakit aku datang makin kerap sejak akhir-akhir ini. makan tak menentu. kadang banyak sampai kekeyangan. kadang sikit sampai kelaparan.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, August 10, 2011

rehatkanbadanuntukmalamini

aku terbabas lagi tuk bangun sahur. penat. bohong. terlalu kenyang. lagi bohong. penyakit aku
datang masa aku berbuka. makin hebat dari selalunya. kesimpulannya aku makan tak terlalu kenyang. sebab aku tak tertahankan rasa sakit itu. tutup. aku tak mahu bahas tentang itu.

ok. semlam tidak ada kelas mandarin. lama menunggu. tapi tiada. satu perasaan muncul. sia-sia menunggu. kalau tahu aku sudah lama balik. aktivi aku setelah sampai di hostel kembali mendownload. tapi hampeh. aku berani cakap laptop aku dari semalam petang tidak tutup lagi. penantian yang menyeksakan.

hei. jangan nak interrup sangat. penat tahu. sudah aku perlukan engkau dengan segera lagi mahu lambat selama mungkin. ingat bulan puasa. kena banyak bersabar. eh engkau tambah lagi masa engkau. bengang betul ni. nasib baik engkau sudah di kurangkan.

aku sedang dengar radio. hilangkan senyap bilik. bolehlah. terisi juga bilik ini. aku dengar macam-macam berita. sekarang manusia semakin pelik. aku antaranya. hari ini kelas aku mula pada pukul 1.00 petang. naik bas pukul 11.00 pagi. ok. sampai sini sahaja aku dapat fikirkan apa yang aku nak sampaikan.

Tuesday, August 9, 2011

ehtakbolehcepatke

baru lepas blogwalking. baca cerita orang memang best. bila baca balik cerita aku. hampeh semacam je macam haram. kelas mula pukul 9.40 pagi. masih mandi lagi. lepas subuh terus naik bilik. buka laptop. tengah download sesuatu yang makan masa. menunggu.

petang karang de kelas mandarin. mula pukul 2.40petang. malam tadi kena bantai gelak dengan penghuni bilik bawah. katanya macam bunyi kucing mengiaw. lantaklah yang penting aku belajar menyebut.

matahari sudah naik. mungkin sekejap lagi aku mahu mandi. bersihkan badan. hari ini sudah masuk 9 hari berpuasa. semalam aku sedikit lemah. ada ganguan sedikit. melemahkan seluruh badan. naik bas pukul 9. hari ini di kampus ada Hari Kelab / Club Day. malas fikir. sebat sahaja nak masuk daerah mana. tujuan. kosong

di kampus minat tengok seorang manusia ini. tahan kacaknya. tapi sudah punya kekasih hati. jadi aku biarkan saja. nama juga minat. tapi kalau minat biasa kenapa beliau menambah aku sebagai salah seorang rakan di mukabuku ?. aduh. malas fikir. nanti makin melarat. aku tukar rasa minat yang suka sebagai suka-suka kepada suka-boleh-jadi-kawan. tolak tepi pasal itu. sesak kepala.

eh aku sudah siap mandi. maaf aku terlupa bagitahu. masa menunggu mendownload makin panjang buat aku bertambah sakit perut. aku sudah siap. tinggal sarungkan pelindung di kepala saja. ok. aku sudah siap sepenuhnya. hari ini aku tinggalkan laptop. berat mahu angkat ke kampus. downloadtan tadi macam tak mahu surut. bengang. sambung malam nanti saja. aku sudah punya assignment tertunggak. jadi aku perlu segerakan.

aku mahu turun ke bilik bawah. cukup untuk entry kali ni. selamat berjumpa lagi. assalamualaikum.


Sunday, August 7, 2011

opppexcidentpulak

hei aku terlajak
-.-"
terlajak pe ni wei ??
cakap ?
rasa ?
o
sahur ?

dan jawapan yang tepat dan kukuh sekali ialah pilihan yang ke'3
waaaaaa
naseb sebelum tido aku dah pasang niat tuk puasa ari ni kalau x
adoiii
sia - sia je kan ?

dan sebagai habuannya
sekarang ni "saki" aku dah datang xleh nak buat pe lah kan sapa suh tlajak
betul x?

Monday, August 1, 2011

moodxbolehblah

Ok ari ni 1st puasa..how??
Aku ok..dapat mjalankn ibadah ini dengan jayanya
Tapi bukan tuh aku nak citekn..cite len..SUMPAH aku rasa mcam nk tcabut kaki aku
What??
Naek tgkt 19 dari tgkt 10
Amacam rasanya kn??
Hahaha..nk rasa?cecuba pnjat tgkt tuh..rasa lh..
+ ngan ksehatan aku yg agak tjejas mmg hbat lh..klau aku dtakdirkn dmam ni cnfrm dmam kali ni myakitkn..
Aku kan kuat insyaallah boleh ni..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, July 30, 2011

berlepaskejaya

Ramadhan datang lagi
:)
dan kali ni aku secara buat pertama kalinya
-.-''
akan memulakan expidisi
menjalankan ibadah puasa ni di IBU KOTARAYA
perasaan ?
aku xpasti pe yang aku akan rasa
seronok ?
sedih ?
atau kedua2nya
entah aku xpasti tunggu dan lihat dan rasa
jauh dari family terchenta kot
xdapat nak tolong2 mak hantar2 juadah berbuka kat kejiranan
waaaaaa !!!
fuuuuuuuuhhhhhhhh
tahan dulu kan ?

Wednesday, July 27, 2011

jerebudikampungbahru

penat itu lumrah
sakit itu takdir
perjalanan itu arah
pengalaman itu sejarah

hari ini masuk 27 Julai 2011 its mean lagi brape hari je lagi nak menyambut
Ramadhan Al - Mubarak
1st time berpuasa d KL apa rasanya kan ?
^.^
mesti tkejar2 kan ngan pduduk2 KL
wah !
aku rindu RUMAH !
xnak cite pasal rumah lah nanti aku menangis ! -.-''

dah nak masuk 2 minggu aku kat KL kan macam xcaye je
BETUL ke ?
masa blalu dengan pantas dengan persekitaran yang serba-serbi laju
ahh !
macam ini rupanya IBUKOTA
penuh kesesakkan sana sini tapi entah aku dapat biasakan diri rasa macam kat area2 rumah aku jerk !
( itu bohong belaka )
pagi2 dah nampak rakyat2 KL btempiran dlam kete masing2 mrebutkan untuk cepat sampai d destinasi yang d tuju
t'culture shock ( bohong lagi ) sebentar dengan psekitaran uni yang mana dak2nya sempoi habes sesangat
rasa sendiri macam mana duk dalam kelas yang hanya kenal ngan "ciput je" manusia
PENGALAMAN tuh semuanya
kan
:)

Friday, July 15, 2011

konspirasiwarnaasia

Bling bling bling
(angap je de bintang2 atas kpale mcm dalam cite cartoon slalunya tuh)
eh dah pukul 2 pagi?
hebat.sungguh.
Perut sakit.lumrahlah kan?benda basic tiap2 bulan mmg d takdirkn
Tap!!!
Nyamuk kat pipi.bese gelap2 nyamuk memang suka merayap
Laptop.perlu tapi tunggu berduit nanti atau mntak je?
Berminyak.antara pukul 10 malam sampai 2-3 pagi proses minyak2 keluar dari muka.jadi harus cuci muka sebelum tido
Persiapan.89%
cukup untuk sekarang ni ^.^
Published with Blogger-droid v1.7.2

Wednesday, July 13, 2011

name.

Bila someone non-muslim masuk Islam
For example chinese o maybe indian o maybe khadazan o iban o whatever relegious yg dianuti their have name
Nama yg dberi oleh parent mereka
But if they masuk islam
Dalam fikiran masyarakat mesti akan
Why she/he did not change thier name???
Listen!
Dia masuk Islam bukan Melayu o Arab
Betul kan?
Correct me if im wrong
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, July 12, 2011

keruh.pekat.lutsinar

Assalamualaikum
^.^
agak lama jarak masa antara entry lepas ngan entry yg aku karang skarang ni

Pejam celik tinggal bape ari je lagi aku nak memulakan ekspidisi panjat menara gading



Perasaan melonjak kegembiraan terbit keluar dari bibir je
Itu kalau d tanyakan "amacam dah ready??"

tapi jujur dari sudut hati de 1 rasa muncul yg len dari yg len
Rasa dy xsama macam kalau esk de presentation
Rasa dy xsama macam kalau xdapat apa yg d inginkn

Rasa xsampai hati
+.+

Dekat sapa???
Ko akan tahu + rasa kalau ko seorang anak tunggal
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, July 5, 2011

sesatdikotaraya

assalamualaikum
Ini hal semalam tapi baru hari ini aku sampaikan
Pertama2 dlu alhamdulillah hampir slesai urusan2 "panjat gading lagi" tinggal certain things je
:)

Ok berbalik smula
Gerak dari rumah kul 11
Dari teksi > bas > bjalan kaki > teksi > teksi > bas > bjalan kaki
Alhamdulillah sampai rumah kul 5

Tujuan ? ?
Menyelesaikan yg blom slesai
Jalan2 yg blom djalankan
Bpeluh = pgalaman = penat = keseorangan

Apa yg aku rasa smalam macam pnduduk negeri johor yg sesat d negeri sndri
Macam traveler pun de gark tapi yg bezenye beg aku xbesar lh
:D


Note : lagi bape ari je lg nk start puasa xsabar nak balun amal ibadat
Published with Blogger-droid v1.7.2

Saturday, July 2, 2011

terasukkelakar

Mata bagai sedang merayu2 tuk di lelapkan
Badan sakit
Kepala migrain
Baru pulang dari melayan wayang tentang hantu yang kelakar
Enche system audio!! Anda berbakat menghasilkan kesan bunyi
Enche graphic system!! Anda berbakat menghasilkan kesan2 khas
Tapi sayang wayang itu buat aku bosan
Dengan si enche doktor yang gila
"Ketawa boleh hilang stress" itu kata beliau yang katanya senior2 d tempat lama beliau d UK katakan demikian
Kurang cerdik rasanya
Ketawa sedikit boleh tapi jalan keterlaluan kalau berlebihan boleh buat hati jadi keras
Tapi bukan tentang itu aku nak sampaikan
Terima kasih pada penyewa2 rumah lama-nora,fara,eyla,jyha xlpe juga pada eyza yg aku panggil chenta n juga acik
Sebab ari ni kita dapat gather along even skejap
Sayang put3 xdapat join
Sila marah pada insan yang buat beliau tpaksa overtime ya
Marah je jangan tengking
^.^
Published with Blogger-droid v1.7.2

Thursday, June 30, 2011

kitabcinta?


aku sedang begiat aktif dalam cerita2 yang berunsur seperti ini
:)
tenang je kot bile layan

jujur aku kata lagu ini sesuai untuk insan bukan pada Sang Pencipta
:)

Wednesday, June 29, 2011

layakke?

assalamualaikum
aku nak maklumkan suatu hal
nak tau??

PINK > > > BIRU MUDA

haa??
bilik aku dah xde segment bertampal2 dah semua dah buka
:(
so sekarang bilik aku just nothing !
aku nak dirikan balik tampalan2 tersebut
but not now lah
lepas wedding abang aku nanti jer lah
kalau buat sekarang takut serabut plak nanti time sebok2 majlis uh kan ?
so nanti2 je bila betul2 free

Saturday, June 25, 2011

moodterlebihgaram

berkahwinlah kamu dengan insan yang mencintai kamu
bukan dengan insan kamu cintai
ini kerana belum tentu insan yang kamu cintai
betul2 cintai kamu
:)

Sunday, June 19, 2011

batuyangkerasitubolehlembutinikanhati

Assalamualaikum
Sehat??aku?alhamdulillah sehat tuk pagi ni
^.^
awal tuh meng'update'
:)

"The man that decide to change on twelve died on eleven - 11th Hour@ashfilms"

Erti hidup ada kat mana2 pokok pangkal daun berakar kita yang kena pandai cari
Betul kan??

Seorang anak yg soleh/solehah syurganya tletak d bawah kaki IBU
Seorang isteri yg solehah syurganya tletak d bawah kaki SUAMI

Bila fikir2 balik kita ni dah buat apa yang disuruh dan dah tinggalkan apa yg dilarang dengan sewajarnya??

Apa2 hal kita ni kne selalu ingat MATI sebab kita xtahu bila ajal kita kan??

Segalanya dah tertulis dah terlakar sblm kita tkluar dari rahim ibu kita sendiri
Bila kita akan dlahirkan ddunia ni
Bila kita akan meninggalkan dunia ni
Bila kita akan mdrikan rumah tangga
Bila kita akan dkurniakan zuriat mahupun cahayamata
Semua ni kita xdapat nak agak nak ramal sebab segala tindak tanduk kita dah dperhatikan sejak azali lagi
Kan?
Kita ni haa yang sedar2 pe tujuan kita kat Bumi ALLAH ni untuk apa sebenarnya

Hati ALLAH yang pegang bukan AKU,ENGKAU,KITA tapi ALLAH
Ingat tuh!

Abaikan kalau korang baca entry kali ni macam bersepah2


Note : proses pgenalan untuk teruskan hidup
Published with Blogger-droid v1.7.1

Thursday, June 16, 2011

gerhanabulan

Orang2 bijak pandai kata tadi malam de GERHANA BULAN betul ke??
Mesti chantek kan??
Xdapat tengok sebab duk dalam rumah je
Layan novel baru beli
Xde job jadi mbaca lah dlu kan?
Published with Blogger-droid v1.7.1

Wednesday, June 15, 2011

hati.heart.

Hati itu Allah yang pegang,bukannya orang

Hidayah dan petunjuk itu memang hanya Allah yang bagi.

Benda dan perkara yang sama tak semestinya memberikan kesan yang sama juga kepada penerima yang berbeza.


Aku amik dari novel yang tengah aku baca
Published with Blogger-droid v1.7.1

terjatuhlagi


Manusia memang senang menitiskan air mata dengan pkara enteng
Published with Blogger-droid v1.7.1

barutahusiapaituyusufislam

Rasa nyaman bila aku terbaca o terdenga tentang muallaf
Entah
Semacam indah
Semacam tenang
Sungguh
Aku kagum dengan kebesaran-Nya
Sungguh
Published with Blogger-droid v1.7.1

perasaantenangberkocak

Aku sedang J.K kah??
Pelik jam segini aku tulis tentang ini??
Aku sendri pun hairan inikan korang yg sedang baca

Xde tiba2 aku rasa sangat 0 maybe sebab smua ahli kluarga dah tdo kot
Tapi aku xpasti sebab itu
Mungkin sebab laen
Sebab aku teramat sangat rasa laen macam
Serba xkena
Whats going on right now???
Hurmph!!!
Sedangkan aku tengah menaip ni pun aku terasa xkena semacam

Ya Allah
Engkau tenangkan lah perasaan ku fikiranku sesungguhnya aku insan yang lemah
Amin


Note : sedang melagukan nama2 ALLAH
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tuesday, June 14, 2011

dilemakelapan

Assalamualaikum
Waaa!!!
Pagi betul aku update blog~
hahaha!!

Apa khabar anda hari ini??
Sehat?alhamdullillah
Aku??
Alhamdullillah sehat aku mnaip entry ni pun masih lom srapan lagi
Baguih x??
harharhar!!

apa rancangan korang pagi ni??
Aku dari bagun pagi tadi dah terancang nak buat pe
Tapi tuhlah aku lambat!!!
Pe yang aku rancang??
Pagi aku nak g hospital tapi xjadi
Lpas uh aku cadang lah aku nak ke jusco tebrau tapi bile pk balik ahh xjadi lah
Masalahnye memang aku nak kuar pun
Xpe biar den pk2 lagi
Kan? Kan?
Published with Blogger-droid v1.7.1

Sunday, June 12, 2011

entryyanghilang

Punyalah berchenta pukul 3.40 pg tadi mnaip entry
Tapi
Huh
Hilang macam tuh je
Sedey +.+
Published with Blogger-droid v1.7.1

Friday, June 10, 2011

kacabersurat

Tadi aku tengok 2 crita telemovie dari seberang
1 crite tentang penutupan aib
Lagi 1 crite tentang penerimaan ayat2 cinta lewat botol kaca

Persamaannya?

Kdua2 crita de unsur CINTA

Motif aku??
(Tentang penutupan aib)
Memang boleh kita nak tutup aib kita serapat2 boleh
Tapi brape kerat je yg sanggup?lagi2 mlibatkan MARUAH diri
Yg aku tengok aku lihat sekali dah terSUNGKUR dah xmampu nak BANGUN balik
Memanglah payah nak BANGKIT tapi kalau ucapan2 yg biasa denga hnya kluar dari bibir semata-mata xlama dan xkmana lah

(tentang pnerimaan ayat cinta lewat botol kaca)
still de lagi ke??
Kalau de bagus lh tapi kan ke pelik kalau dapat dari insan yg xknal
Kan?
Stalker ke??
Kalau duk rumah yg dkat ngan pantai boleh lh nak men balik2 botol kaca
Kan?

Dush!!!
Hidup ni penuh ngan keBERANGANan
Kan? Kan?
Angan2 tuh xkan kmana kalau xde usaha nak dapatkan pe yg de dalam angan2 tuh

note : aku skarang dalam DILEMA
Published with Blogger-droid v1.7.1

Wednesday, June 8, 2011

bilamacamtuh

Bila dah dok depan pc ingat nk mulakan sesi penulisan tapi tuh lah~
apa yang d hajatkan xterkejarkan
Kita merancang , Allah juga merancang segala yang terancang hanya Allah sahaja yang tahu
Betul kan ? ?

Mata makin ligat
Kepala makin pening
Tulang blakang makin lega
Lutut makin tertinggal sakitnya
Mana xnye duk depan pc lme sgt spe suruh
Betul x ?


Published with Blogger-droid v1.6.9

Tuesday, June 7, 2011

ulangtayang

dari pagi tadi aku dok kat depan pc ni
sumpah aku nak tengok cite yang buat aku tergelak !
RUNNING MAN ?
aku dah sampai ep38 yang selebihnya masih lom d tengok lagi sebab lom de sarikata
xkan nak bantai ? kalau drama bolelah aku layan
ni variety show
dh d edit bagi lawa bagi klakar kot
xpe lah tunggu je bukan susah pun
kan ? kan ?

jadi aku tengok dari ep1 lagi
kira aku ulang tayang lah
xsalah pe kan ?
:P


selamatpetangbukanpagilagi

mesti.selalu ada.kena.perlu.wajib
-.-''
?

xde cuba lah perasankan kalau tengah layan novel ke wayang ke
especially novel o wayang entang CINTA !
mesti de punya lagu2 yang berkait rapat
kan kan ?

tadi tengah dok berlegar2 kat sesawang utube tclick plak lagu atas ni
hahahaha
tengah dok denga tiba2 aku rasa pelik
pekejadahnya aku g dengar lagu2 yang berunsurkan seperti itu
-.-''
sungguh pelik rasanya
hahahahaha

btw its just a nice song
:D

tetibe bayangkan pasangan cuba nyanyikan lagu yang sebegitu
wah ! ! !
lagi2 after marriage
hahahahahaha

benggong rasanya kalau aku nak rasa sekarang
-.-''

Saturday, May 28, 2011

tajukhariinilapar

dari semalam perut aku bunyi2 men lagu yg de mggunakan drum
Ya aku L.A.P.A.R
nak kata aku xmakan semalam
BOHONG!!
sbab mkan mlm aku makan
Tapi dari srapan smpi ke mkan tgh hari hingga ke minum petang
Dan macam tuh gark ngan ari ni nak kata aku lupa tidak tapi tuh lah yg tjadi
Ya!!sejak berhenti dari belajar ni aku kurang slera makan
1 ari aku cuma makan malam je
Tapi kadang2 tuh aku lupa nak makan
DIET???
Aku xknal pe tuh diet sbb aku xpnh nak sangat bdiet
+ aku benci pada org yg briye2 nk diet
Tp hasilnya sme je dapat sakit lg ada
Tibe2 tringat nak makan pizza xpun mee goreng basah
Perghhh dah lme xmakan
Ble blh dapat ni??
Published with Blogger-droid v1.6.9

Friday, May 27, 2011

moodxbolehblah

Aku diajak keluar jalan2 malam ni
Aku nak ke??
Aku xnak ke??
Yg pasti aku akan rasa len nti. .
Published with Blogger-droid v1.6.9

Monday, May 23, 2011

khasafimani


khasaf imani
:)
aku suka gila ngan cite ni
even tengok skali je
aku nak tengok lagi tapi puas den cari ni xde lorh :(

suatuyangmasihbelumpasti

Assalamualaikum
Pernah tfikir x dapat bkawan ngan insan2 yg kurang upaya (oku) ?
Maksud aku yela dapat bkawan rapat
Mesti best kan??

Yela mula2 kita akan blajar sign language
Lpas tuh kita akan belajar bce prasaan depa lewat mimik muka

"Knapa tiba2 je ni??"
"aneh!"

uit jangan aneh sangat xdelah cuba lah fikir tiba2 je prasaan tuh ada
Best kan
Memandangkn aku memang xtahu mggunakan sign language
Memang dunggu lah
-.-"

tapi siyes aku tringin nak kawan ngan insan2 sbegitu
Sebab bagi aku depa ni tlalu istemwa
Sangat2 sebab depa xmacam insan2 len yg sempurna dari zahir
Kan?
Sapa sokong agkat tangan
^.^
yg mana aku rasa insan2 yg sempurna ni xbape nak reti apa yg depa ada
Termasuk aku sekali
-.-"

ok aku bagi situasi

"Insan A seorg yg normal tp dsebabkn 1 xciden dy hilang keupayaan mdenga"

1st-sedihlah kn bila dah xdapat denga lagi kan
2nd-tapi dy xbisu dy msih boleh cakap dgn sempurna
3rd-sapa kata insan2 krg upaya xboleh guna handphone??
4th-dy dpt binteraksi dgn org2 normal dgn cre lihat pgerakkn mulut org yg sdang bcakap

Nice kan??
^.^

Tp bukan tuh yg aku nak tanya
korang rasa korang nak berkawan dgn insan istemewa ni??


Note : pagi ni aku nak g hospital doakan aku xde pnyakit berat2 eh ^.^
Published with Blogger-droid v1.6.9

Sunday, May 22, 2011

perlutukardarahni

Apa nak jadi dengan aku ni
Tuk minggu ni!!!!
Yaaa???aku xsuka diri aku tuk minggu ni!
-.-"
Published with Blogger-droid v1.6.9

Saturday, May 21, 2011

pejamcelikdahxlama

Ada berapa hari je lagi
Uish seram sangat kalau cakap hari
Nak cakap bulan tinggal 1 bulan lebih je lagi
Prefer cakap minggu lah nampak cam banyak sikit
-.-"

Huh??!!!
Apa ni??

Adalah akan d bagitahu nanti
Ececeh
Perasan x??entry2 aku bunyi macam misteri je kn?
Penuh kejutan
Buat orang tertanya2

"Pekejadahnya jiwagambarkosong ni??"
"Penat betul nak tunggu!!"
"ari tuh bln 5..lepas tuh bulan july..kejap2 bulan 10.."

Nak tahu sabar je lah kan
^.^
bukan xnak bagitahu tapi bukan saat yg tepat nak buat macam mne btl x??

Cakap pasal xlama je lagi
Benda yg nak d settle kn xsettle2
Adoihai~
letih +.+
so pgajarannya settlekn cepat kalau xtkejar2 karang
Kan kan?

Published with Blogger-droid v1.6.9

Thursday, May 19, 2011

hidupnisementara

Hidup xsemestinya selalu d atas
Kadang-kadang bila kita d datangi dengan sedikit masalah o ujian mulalah gelabah xtentu pasal
Padahal masa tuh Allah nak uji kita berapa dekat kita dengan Sang Pencipta
Kalau yang kuat tuh bagus lah
Tapi kalau yang kuat tapi buat2 lemah uh pe cer??
+ Di salahkan lagi kenapa d uji sebegitu rupa
Manusia adatnya memang macam tuh
Xboleh nak salahkan sape2
Kita kena ingat Allah bagi kita pelbagai jenis ujian sebab Allah sayang dengan kita
Cuba bayangkanlah bila 1 hari nanti Allah xkisah pasal kita
Wooo merana bhaiii
Seram

So dekat2kan diri dengan Allah bukan susah sangat kan kan?
Kita xtau bila ajal kita
Mungkin sekejap lagi
Mungkin 1 jam lagi
Mungkin masa kita tidur nanti
Mungkin esok
Mungkin lusa
Kita xtau bila
Jadi berbanyakkan berbuat kebaikan

Aku cakap macam ni untuk ingatkn diri aku sendiri
Jadi kesempatan ni aku nak mohon ampun dan maaf andai aku ada terkutuk o terkata siapa2 yg ada namanya dalam entry2 aku
Aku mintak maaf sesangat
Published with Blogger-droid v1.6.9

atleastimtrying

assalamualaikum
Today im try to this entry with full english
Can i??
At least im trying right?
So how ur days today??
Great?
^.^
how many days left ya??
Huhh??what im talking about
Confused??
Something will happen with this July 2011
Published with Blogger-droid v1.6.9

Wednesday, May 18, 2011

akubelajarbendabarutengahpagi

sesuai dengan tajuk
Aku memang tengah berjinak2 dengan bende baru pun sekarang ni
Nak tau??
Nanti2 lah xpun survey sendiri
Amacam? Ok?
Terasa sangat cool bende tuh
Yang pada mulanya aku rasa sangat pelik
Last2 aku sendri yg tjebak
Hahaha padanlah muka aku
-.-"
Published with Blogger-droid v1.6.9

Tuesday, May 17, 2011

percutianhariini

aku baru balek dari jalan - jalan
Almaklum hari ni cuti - Hari Wesak
Aku ngan family g machap yg pada awalnya aku tido d sepanjang jalan
Rugi betol kalau bawak aku g jalan2 kn?.-.-"
sesampai je tmpat yg d janjikan segar lah mata uh betol x?hahaha
Tapi bukan tuh yg aku nk sampaikan pemergian kmi sebenornye eh maleh lah den nk cito tggu lah nti

Pe yg aku boleh kata tempat uh sangat cool ^.^
banyak!
macam - macam wane de
naseb aku xberapa nak de duit kalau x msti aku dah angkut sume2 uh balik umah

Gambar??
De aku de amik gambar tapi mane boleh tnjuk ini rahsia krajaan keluarga enche Kamsani
So xboleh lah tnjuk2
Tggu nanti bulan 10
ok
^.^
Published with Blogger-droid v1.6.9

tengahcubapaham

Aku sebenarnya xbrape nak pandai nak urus2kan hal orang
Yela hal sendri belom terurus lagi
Kan? kan?
Jadi uruskan hal diri sendri dlu dan cuba jangan masuk cmpur hal orang tnpa psetujuan tuan badan
de paham??
Published with Blogger-droid v1.6.9

Monday, May 16, 2011

sumpahakunak


nak buat macam awek dalam video ni buat boleh ?
cool
^.^

cubateka

isnin - putih
selasa - pink
rabu - biru
kahmis - kuning
jumaat - hijau
sabtu - merah
ahad - hitam

ok
noted !

sedaplah


hahaha aku minat dia
CHOMEL kan cik Zakiah
:)

Friday, May 13, 2011

baektanyakalauxtahu

RM150 itu MAHAL ke ?
ye mahal !
tapi kalau xtahu macam mana nak nampak MURAH baek TANYA kan ?

note : projekbersinar maseh membuka tempahan lagi..:)

duniasemacamaneh

tadi aku tertengok berita
ye tertengok berita (BULETIN UTAMA)
jangan xcaye plak tapi bukan tuh aku nak kongsikan tentang slot yg buat aku tertarik

"seorang isteri yang baek + solehah ialah menutup aib suaminya"

betul kan ? kalau silap betulkan ya
tapi itu pun jadi bahan
dunia dunia aku xpaham kebaikan dia disalah ertikan oleh si permerhati2 sekalian
malah siap d cop sebagai hipokrit
BODOH kepada orang yg mengaggap si polan si hipokrit
sebab aku rasa orang yg mengaggap si polan itu sebenarnya yg HIPOKRIT

betul kata orang2 bijaksana
zaman sekarang manusia hidup penuh dengan stress
kenapa terjadinya stress sebab manusia terlalu mementingkan kata-kata orang
bila orang kata macam ini dan itu mulalah berubah kepada apa yg diperkatakan
xmenjadi mulalah stress + migrain sebab xterlaksanakan apa yg diperkatakan
dan takut jadi bualan orang
kan kan ?

note : hidup jangan nak CACI orang..

Wednesday, May 11, 2011

temanlama

0130 a.m tadi
baru lepas b'ym dengan kekaseh lama
opppsss
silap kawan skolah macam mana leh tertaip kekaseh plak ni
hahahaha
abaikan
yeay!!!!
???
xde lah
dah lme x texting ngan dia
rindu tahap gaban
dapat bertexting sangat besh uh
hahahahaha
:)

dia mau ajak teng Fast 5
ari ni kul 1030 p.m
haaa
boleh ke?

jeng jeng jeng

Monday, April 25, 2011

patutxakubagipenendang?

arggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
kenapa ?
aku tengah marah..tapi tadi masa tunggu bas
haa ?
binggit gila
apsal ?
xdelah tengah dok tunggu2 ni..aku xkisah kalau kete2 o moto2 o lori2 nak men hon
aku xkesah
paling bengang aku tengah tggu bas de orang benti dok tanya aku macam2

oit sedara !
''ko de nampak aku bukak kaunter pertanyaan ke kat tepi jalan ?
banggang!
sebab ko aku terlepas bas
kalau 1 xpe
ini 2 biji bas tau !!!!
kalau aku pandai bawak kete xdenye aku dok tepi jalan lah sedara''
arghhhhhhhhhhh!!!

''kalau marah ketika duduk,maka berdirilah''
kalau marah ketika berdiri,maka duduklah''

yaaa
:)
aku cuba kaedah itu tadi
hilang segala mood
ingat nak ngap kek malam ni tapi hilang segala kejadahnya

chill
:)

Saturday, April 23, 2011

sukaperasaanini

baru lepas tengok cite korea lama
tgk design beliau
^_^
ternyata
aku punya lagi cun
ahakssss
bongok!
angakat bakul sendiri
tapi beliau punya pun cun gark
siap boleh buat mitos
nak macam tuh gark !
cuba lagi
kan ?
kan ?

beginilahhidup

boleh x aku kata aku teringin nak KACAMATA kotak tersebut ?
boleh x aku kata aku teringin nak GALAXY S untuk masa akan datang ?
boleh x aku kata aku teringin nak ada JENAMA sendiri ?

weiiiiii!!!!
stop dreaming lah...hentikan semua angan2 kosong nieyh..kalau xde usaha xkemana lah wei !
kan ? kan ?
ok STOP dulu pasal 3 perkara d atas..nak abaikan pun BOLEH
:P
tinggal lagi seminggu dan aku terlalu penat ! siyes aku dah macam pekerja buruh !
kerja ! kerja ! kerja !
kalau ikut cite LABU LABI uh tuh kan mesti aku dah dok mhafal dialog ni kat atas katil
"nak cari KAYU !, nak cari KAYU !, nak cari KAYU !"
tapi aku tukar lah dialognya "nak pergi KERJA !, nak pergi KERJA !, nak pergi KERJA !"
hahahahaha..mesti sawan jap lagi..
naseb esok cuti kalau x..alamatnya KURUS KERING aku d buatnya
;(


haa...
CHOOP !!
pe yang aku nak cite skarang xtermasuk lam idea yang kat atas ni
hehehehe
tibe2 idea ni datang..aku rasa macam nak renovate balik wall bilik aku ni
act bukan renovate kasi cat ke pe
aku nak jalankan MISSION tertunggak
???
insyaallah abang aku nak kawin bulan 10 karang
so aku nak kasi naek wall "KERTAS" kat wall bilik aku
yang dulunya sangat2 macho !
tapi sangat DUKACITA kerna sebahagianya JATUH
;(
tapi nampak macam xde kena mengena abng aku kawin ngan wall bilik aku kan ?
act sebenarnya ada
ofcos lah bilik aku nanti tungggang langgang d kunjungi sanak saudara
so kesimpulanya
bilik mesti kena kasi CHANTEK betul x ?


o.o
ok berbalik pada KERJA
alhamdulillah report praktikal hampir SIAP
hehehehe
xlah rasa sangat KUSUT sangat tapi still SANGAT KUSUT gark lah
:O
hahahhaha..bengong kan aku ?

note : KASUT FLAT , SKINNY JEANS , CARDIGAN nak sangat boleh ?

nakbesartapicunmananakcari?

bermain dengan warna
PUTIH ?
pass
:)
PINK ?
pass
:)
HIJAU ?
pass
:)
COKLAT ?
pass
:)
MERAH ?
tersangat pass
:)
GRAY ?
pass
:)
BLACK ?
pass
:)
BIRU ? PURPLE ? YELLOW ? ORANGE ?
not yet!
:(

xpaham ? semalam tambah 1 lagi koleksi PINK untuk aku :D pada awalnya aku nak tambah koleksi BLACK tapi xberkenan pule..
ahhh..xpe nanti kat sana still de yang chantek2 hansome2..
berminat angkat 1 kan ?
duit boleh d cari
kan ? kan ?

Tuesday, April 19, 2011

untukmalamini

"Hiding your hearts,
is lot harder than not knowing your heart."

Song Jikyung - 49 Days

menyesalxsudah

ari ni aku xdatang keje lagi !
sepatutnya dari semalam
tapi semalam aku dapat tahan
:)
tapi hari ini aku kecundang
;(
jadi aku berehat sahaja di rumah
kononnya aku mau pergi ke klinik pada awal pagi
tapi mak bilang klinik buka kul 9/10 pagi macam uh
ahhhh
last2 panas dah xde
yang tinggal cuma saket tekak dan selsema
;(
oleh sebab tuh aku xmau ke klinik
buang duit je nanti
kan kan ?

Saturday, April 16, 2011

bukansalahaku


minggu ni !
nak tau ?
haaa
minggu luka
:O

haaa ?
apa ni ?

uit!!!!
jangan risau
kalu dulu aku terluka kerja tusukkan jarum
kini tidak lagi
sebab ia sudah d gantikan dengan screwdriver
haaaaa ?
how come ?

biaselah kalu tangan sedang khusyuk
fikiran melayang
zappppp!
amik kau !


padan muka !
BERDARAH
sapa suh men lari2 kan dah kena
melayang xkena tempat salah sendiri kan ?
-.-''

twinscraftlife's 1st lucky draw


ok !

menatang atas ni sangat chomel
:)
teruja ?
atc aku dapat tag lagi dari kekanda ku Zakiah Yawahir
tq kak
rajin anda mencari
hehehehe

moga2 dapat lah kita ya..
:)

ok sebagai syaratnya
kene tag membe2 an ?
haa
aku nak tag


ok ?
:)

Friday, April 15, 2011

perasaanbagus

yaaaaaaaa
aku masih terjaga lagi jam ini
entah mengapa mata aku malam ini..opss silap sudah masuk pagi
tidak mau melabuhkan tirainya

aku baru je layan cite

Kimi Ni Todoke Live Action

best boleh ?

btw ari ni sangat bestt !
aku berjaya
berjaya ?
memiliki sepansang sandal !
hahaha..poyo abes !
itu je yang aku nak sampaikan
hehehehe

btw aku lupa
nantikan "sesuatu" ya
:)

Tuesday, April 12, 2011

"Giveaway Oleh - Oleh Dari Bandung! Siapa nak?! "


wahahhaa..dapat tag lagi..
ingatkan dah xdapat lagi
ok aku dapat dari kak kiah
yang mana beliau dapat tag ni dari kak ita
yang beliau dapat dari mana aku xdapat nak pastikan
tapi "Giveaway Oleh - Oleh Dari Bandung! Siapa nak?! " ni datangnya dari pemblogger
dan aku mau tag

ok??
pe2 hal yg xpaham click sini

:)

Monday, April 11, 2011

teringinsangat

ok nak sangat ini


boleh kan??

sekejapjelagi

rasa macam dah dekat ngan due date ni!
haaa
-.-''
kene mula dari sekarang!!

apa ni??
xpaham lah
-.-''

nantikan saja
sesuatu yang buat anda2 yang baca entry ini sampai
TERJATUH
xkesahlah
KERUSI ke
MEJA ke
KATIL ke
yang paling best
HATI

haa
tunggu eh
skejap je
xlama
:)

cutixcakap

terasa diri sangat2 nakal
yes !

Friday, March 25, 2011

enche M.H

tadi aku berdating ngan Zakiah Yawahir
berdating macam mane uh?
dia kat tangkak
aku kat jb

haa??

jangan silap kami berdating d alam maya
kami berdating tentang LI & _ _ _ _ _
wahhhh
seronok even jauh
huhuhuhu
:)

beliau kata mau carikan _ _ _ _ _
aku punyalah seronok nak berteka2 siapa lah _ _ _ _ _
jeng jeng jeng
skali beliau boleh bagi tengok pule gambar
adoiii
wahhhhh
macam mana ni??

tersentap buleh?
tersentap?pe kejadahnya tersentap
masalahnye aku dah TERJATUH dah ni..
hahhahaha
:O

berkembangan lanjut akan d beritahu
ngeee
mana lah tau kan ?
aku & _ _ _ _ _ boleh jadi kawan
kan? kan? kan?

Thursday, March 24, 2011

bilabolehberhenti?

xsemua orang buat keje tuh ngan perfect kan?
btw ari ni aku penat sangat
ni pun rasa macam esok nak stay kat umah
xmau
tunggu bas
menapak dari bustop ke tempat keje
tick2 barang
isi barang dalam bubble bag
isi barang uh dalam kotak
bukak hard disk
bukak lcd
bukak keyboard
bukak kotak
keluarkan barang dari kotak
print barang2 yang dari kotak
tulis case id kat barang2 yang de dalam kotak
pasang balik hard disk
pasang balik lcd
tulis balik info pasal hardisk , lcd yang d tukar tadi
tick2 lagi
isi dalam bubble bag lagi
then masukkan lam kotak lagi

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aku bosan!

Monday, March 21, 2011

akuberharap

kan bagus kalau aku paham apa yang mereka cakap sekarang
arghhhh
aku berada d tengah2 sekarang
xsuka perasaan ini
hope aku dapat kuasai bahasa apa yang sedang mereka perkatakan
ye
suatu hari nanti mesti aku lebih pandai dari mereka
doakan aku
ok?
dan aku rasa sangat bengang tika ini kerna
yaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
bateri kong


note : malam ni bakal dapat sesuatu yang berkotak,berwarna hijau dan plastik

Sunday, March 20, 2011

hisssshhh

macam mana ni??

berkotakwarnahijauplastik?

ini berita semalam
patut semalam juga aku ceritakan tapi xterkesampaian

sesuatu
BERKOTAK
WARNA HIJAU
PLASTIK

nak tau?
nanti saja

note: xsabar tuk next expriment!

Sunday, March 13, 2011

selesaikancepat

mula 1 misi
tapi
terkandas misi lalu
ayuhh
tuntaskan misi sekarang
agar boleh tuntaskan misi lalu
agar yang terlibat x tertunggu-tunggu

yang terlibat semua
''wah cakap macam ramai je''
''lebih 1 ramai kan?''

harap bersabarnya
segala keterangan lanjut akan d maklumkan
sekian
trimas
:D

Thursday, March 10, 2011

entah

aku cakap itu pada 'dia' supaya 'dia' senang dengan apa yang aku cakap

tapi

aku?

Friday, February 25, 2011

angananganberangan

sangat sweet macam gula
bila ada orang suka kat kita
+ dia yang sangat sweet

maneeeeeeeeeeeessssss
:)

Thursday, February 24, 2011

sikitpunyahal

kasut basah!
inche bos
boleh x esok saya xnak masuk kerja ?

note : ksaut kesayangan tuh :(

Saturday, February 19, 2011

Tuesday, February 15, 2011

terimakasihsemua

terima ksih inche mata
kau sungguh berkhidmat hari ini
aku sungguh berbangga
:)

ouh xlupa pada che adeq jari-jari ku
walaupun agak sedikit terluka
aku salute sikap kau sanggup berjuang ke akhirnya
aku bangga dengan sikap kau
:)

ada lagi pada si pencetus idea : inche otak
thanks coz sebab bagi idea yang bernas
pada awalnya aku rasa idea itu "ahh..boleh naek ke?"
ternyata ia berkesan
aku bangga dengan kau yang xpernah putus2 bagi idea
:)

dan akhir sekali
kepada yang terlibat aku mohon
MAAF :
1-ia bukan yang sebenar
2-kalau ia bukan apa yang d harapkan
3-kalau gandingan2 warne tersebut tidak kena

note : sedang menunggu 2 pasang lagi dengan penuh sabar

sebentarsaja

aku kata aku ok
jangan risau
benda yang aku janji akan sampai
jangan risau
biaselah nak benda chantek mestilah terpaksa luka2 kan?
jangan risau
aku mampu jaga diri
jangan risau

nota : hampir !

Saturday, February 12, 2011

itsready

ok tenungan maut akan bermula
doa kan aku ya
tq kamu suma
:)

sesuatuyangmenarik

ohhhhhhhhhhhh
hai ! hai !
lama kot aku xupdate hahaha
maklumlah agak ke'bz'an mggu ni
nak tau?
hahaha
nantikan

sesuatu yang
CHANTEK
MENARIK
lalu
JATUH HATI
tapi bukan
JATUH TANGGA mahupun KERUSI
^.^

Monday, February 7, 2011

tiadakatasecantikbahasa

bilakala mata sudah layu
ia bermakna sudah tiba tutupkan mata

bilakala bunga sudah layu
ia bermakna sudah tiada segarnya

bilakala senyum di bibir payah nak dipamirkan
ia bermakna semalam sang dia menangis teresak-esak

bilakala mahu saja terbang tinggi
ia bermakna sudah tiba masanya sepi tanpa khabar berita

bilakah agaknya
bila
bila
dan sampai bila

siapaakuapapulaengkau

semalam mungkin aku gembira saat kau hiburkan aku
aku gelak/ketawa tanpa pengetahuan kau
aku hebat sebab adanya engkau
engkau tahu bukan ?

aku lemah bila tiada manisan
aku mampu terjatuh walaupun engkau ada bersama
engkau tahu bukan ?

terkadang aku pelik kenapa engkau perlu ada dalam hidup aku
sedang aku tahu adanya engkau membawa sinar
tapi kenapa hari-hari aku kian kelam
engkau tahu bukan ?

terlalukembangbungaitu

terkadang aku terfikir kenapa aku jadi macam ini
kadang aku thau tiap-tiap hari aku akan diceramahi
tapi kenap aku kerap saja "masuk telinga kanan , keluar telinga kiri ? "
tak bosankah aku ?
benarkah aku tak punya perasaan ?
atau
aku memang aku seorang yang dungu ?

Sunday, February 6, 2011

gameofthelegend

nak tahu ?
kalau aku dah start maen game jadi lupa sekeliling padahahal game yang aku maen dah berabad kot since skolah rendah + menengah lagi aku maen game tersebut
"apa jadahnya dari skolah rendah membawa kepada skolah menengah ? xpernah habes ke ?"
ahaa ! ! jangan anggap salah
almaklum dulu aku ngan adek-bradeq aku xbape kenal kot apa kejadahnya menatang "laptop/komputer riba" tuh !
yang kiorang kenal menatang gemok+besar+berat tuh "pc" orang2 zaman sekarang cakap lah
d sebabkan dulu selalu sangat pc aku rosak so paham2 lah ending kerosakkan tersebut ofcourse lah kena d format balik dan bila d format balik segala menatang haram kejadahnya dalam pc tuh automatiknya akan hilang
waaaaaa!!!!
nanges air mata darah pun mende alah tersebut bukan dapat balik pun kan ? kan ?
so berbalik pada permulaannya entry yang aku nak cite sangat nieyh act abang aku donload balik game tersebut dalam laptop beliau ! !
aku ? semestinya seronok sebab game tuh dah kira legend gark lah bagi aku ngan adeq-bradek aku
dulu tahap xingat maen game tersebut bagai nak rak ! sanggup maen sampai berjam sebab apa ? sebab game tuh best !
ok sampai situ je lah aku nak cite
daaa~
:)
note : DIABLO II

Wednesday, February 2, 2011

dugaanseorangaku

arrgggggghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!
rm350 hilang macam tuh je
silap aku kah???
damn!!!
geram seyh

"macam mana boleh hilang?"
soalan tipikal yang aku terima hari ni setelah aku mengadu naseb pada insan2 yang beribawa
dan aku cakap
"biasanya bila kita nak wat transaction pada mesin atm dan berjaya kita akan dengar mesin tersebut mengurup duit yang kita nak b4 mesin tuh kuarkan duit kan ? dan selepas baru resit akan keluar kan ?"
"tapi aku xdengar pe2 pun..padahal lama tunggu nieyh!! last2 kad kuar tapi duit xdapat apa lagi resitnya"
damn ! ! maaf kalau aku mencarut terlebih kat entry kali ni
"then apa lagi aku g lah check kat account sebenar..wtf ! ! dy tolak abes mana seyh duit nya ? aku pengang pun xlagi ! ! "
naseb hari ni bank masih buka ! kalau x aku nak merayu pada sapa ??
so tanpa lengahkan masa dan tenaga aku g lah wat report pada bank yang aku wat transaction tadi dan inche abang bank tuh boleh selamba cakap
"hari ni pengguna %^&* memang ada masalah sikit tadi pun ada pengguna mengalami masalah yang sama"
aku ngan muka toya yelah mana xnya rm350 hilang macam tuh je
usai me'report' aku bergegas ke bank %^&* tersebut dengan tujuan yang sama me'report' semula naseb aku bergerak seorang diri lancar sedikit perjalanan
dan kalian tau ?
che akak bank %^&* dengan selamba cakap
"dik paling cepat 1-2 minggu duit akan dimasukkan semula tapi paling lambat sebulan"
wtf ! !
aku ingat saat tuh gark dyorg nak ganti balik tapi boleh dyorang cakap macam tuh dah lah aku tengah nak bayar hutang
hebat anda2 sekalian bekerja
terima kasih
:)

Sunday, January 30, 2011

oktertarik

ZE:A (Children Of Empire) | All Day Long


Terpesona

1 hari yang sangat hujan buat aku terasa nak tido saja tapi xboleh
damn !
tapi je yang best untuk hari ni
tadi aku g keje kawin jiran(india) depan umah aku dia buat kat dewan seri alam
wah meriah macam majlis orang melayu kawin je
tapi bukan tuh aku nak cakap
tadi masuk2 dewan je aku dah cam terperasan de sorang guy ni
badan dia hampir ketak2
tinggi ? xsetinggi aku
padangan tepi hampir kachak
sekali bila tengok depan2
adoiii
sekali macam Zahiril Adzim dahlah aku memang minat dia

"terpesona ku pada pandangan pertama"
"dan ku tak kuasa menahan rinduku"
"senyumanmu slalu menghiasi mimpiku"
"ingin kupeluk dan kukecup keningmu"
"oh indahnya"

hahaha lirik ni aku sokong ayat pertama je sebab tuh yang sedang rasa
ngeee
xsalahkan?

Sunday, January 23, 2011

akutahuakukejam

malam begini memang senang mata cepat kaburkan?
almaklum aku seorang yang punya masalah penglihatan
ye aku sedar diri sendiri macam mana
dan bila aku sedang jalan aku xbape suka toleh2 orang
melaenkan tolehan aku aku akan terhenti pada "mereka" yang aneh2 saja
dan kadang2 aku rasa bila aku buat begitu aku jadi seorang yang sangat jahat
jahat?
mesti rasa geram kan bila ada orang tengok kita atas bawah macam nak makan orang
hakikatnya aku suka buat macam tuh tapi pada "mereka" yang aneh saja !
dan selepas itu aku akan tergelak
kejam siot !
aku xsalahkan "mereka" sebab xtahu apa2 kan ? tapi hakikatnya "mereka2" xsedar yang "mereka" buat suatu yang d luar jangkaan
bhahhahaahhah
XD
ok sekarang kepala aku pening yang amat jadi aku xdapt nak teruskan perpanjangan entry kali ni

note : masuk hari ni aku dah 2 hari aku sakit dada

Indecisive - Empty Decoration


I wake in the dark
With showers of life
Moments of emptiness around
Floating away
No other hope
Reality brings me

Into the ground
What can I do
What can I say
I need a place to hide away
Just for a while, just for a smile
Just for a life I used to know

The perfect song were filled with
Words of love and not with anger
What if they go
What if they leave me far behind

'Cause I don't wanna be alone... (uh oh)
Living life for on my own (uh oh)
I don't want to live my life in isolation
Filled with empty decorations
'Cause I want to be with people that I know

Who would do the things I do (uh oh)
Making all my dreams come true (uh oh)
I don't recognize the shadows at my door
Though I've seen them all before
Because the only thing I really want...
Is to be with you...

Saturday, January 22, 2011

lalalalamenyanyisaja


lagu tuk 22/01/2011
ok ?

patutnyabegitu

memang sekarang aku seorang
tapi xbererti aku keseorangan meniti tititian hidup
orang kata
"BERDUA LEBIH BAIK"
betul ke ?
dan aku xkata seorang tuh membosankan
tapi kadang-kadang sorang-sorang tuh best ! siyes aku xtipu !

betulkan

selalunya bila minda seseorang itu penat apa yang dia akan buat ?
selalunya bila seseorang itu sakit hati pada seseorang apa yang dia akan buat ?
selalunya bila seseorang itu resah tentang sesorang apa yang dia buat ?
apa agaknya ?
yang boleh buat dia rasa lega ?
yang boleh buat rasa tenang walaupun hanya sementara ?
1 je cara dia
tahu ?
berdamping dengan Sang Pencipta Yang Maha Mengetahui segala-Nya
:)

Thursday, January 20, 2011

bilakahlarianterakhir

kalau aku boleh terbang dah lama aku terbang
cuma sekarang aku hanya boleh berlari
berlari sejauh mungkin
supaya orang tak perasan apa yang aku lalui
aku pun tak mahu orang laen tau apa yang aku rasa
jadi aku hanya cuma boleh berlari
sebab aku nak simpan rasa ni sorang
mungkin aku tamak tentang rasa
tapi itu apa yang aku rasa jadi aku hanya boleh berlari
berlari sejauh mungkin dan kalau boleh aku dapat berlari mengelilingi dunia
aku sanggup kerana aku mahu sekembalinya aku ke tempat asal aku mahu rasa itu hilang, luput, lenyap
adanya rasa itu buat aku alpa buat aku sakit buat aku terpengaruh dengan keadaan sekeliling yang pada dasarnya boleh membunuh deria rasa aku
jadi aku hanya nak berlari dan terus berlari
:)


Wednesday, January 19, 2011

terpandangmatadia

ari ni dalam sejarah !
sepanjang bermula praktikal aku xpernah sarapan pagi
tapi kenapa entah pagi ni aku terniat nak bersarapan pagi
maybe sebab aku xnak kejam sangat kot
bhahaha
:D

btw ari ni best !
banyak kali aku ternampak DIA even sebenarnya ari ni amat BOSAN tapi memandangkan aku dah terpandang mata DIA
habeslah !
dia punya AURA kuat sangat sapa suruh ?
orang kata
" DARI MATA TURUN KE HATI "
mula2 tuh ok lagi sebab aku xprasan mata dia cuma nampak belakang DIA
tapi sejak DIA yang start dulu tengok aku nak buat macam mana
orang kata
" REZEKI JANGAN DITOLAK MAUT JANGAN DICARI "
habes bengong telah berleluasa ke dalam aku
XD
bengong ke berangan ? tetttt !
haaa sambung balik !
ari ni best + bosan even aku de buat silap 3kali
tapi aku relax je
aku peduli apa !
dah xde kotak so xsalahlah kalau aku nak buat macam tuh so jangan nak cakap apalah
naseb aku xcampur barang ! kalau xlagilah bertambah silap aku
ye aku seorang pelajar yang tegar !

but the best part is !!!
bukanlah pada pandangan mata DIA tapi ari ni aku dapat blaja 3 benda
kenapa 3 benda je ? kenapa xbanyak ? sebab yang laen hari2 aku buat so tuh bukanlah dikira sebagai benda yang baru aku belajarkan ?
betul x ?
2 benda yang sama tapi berlainan situasi dan keadaan
situasi @ keadaan xsama ke ?
aishah ! aishah !
so apa yang best sangat pasal benda yang aku dapat belajar tuh ?
hari ni dengan rasminya aku dapat bogelkan(jangan pk kuning ok) laptop even ada bantuan laen
bhahaha
adoii ! mata aku dah terkelip2 ni ! spoil lah esok bukan keje pun so boleh tidur lewat sikit lah
ahhh
b4 tdo aku nak smbung cite skolah ni !
daaa